Is iedereen muzikaal?

Hallo Allemaal,  

Wij zijn Lisa Harrevelt en Nienke Meester. We zijn studenten aan de Universitaire Pabo. Deze periode hebben wij een lessenserie over muzikaliteit ontwikkeld voor groep 7. We wilden een lessenserie ontwikkelen waarbij de leerlingen aan de hand van onderzoekend leren in aanraking komen met muziek. We wilde vooral de leerlingen laten ontdekken wat er allemaal onder muzikaliteit kan worden verstaan en hoe ze erachter kunnen komen waarin ze muzikaal zijn. Voordat we de lessenserie konden ontwikkelen, hebben we eerst een vooronderzoek gedaan.

Zo kwamen we erachter dat de leerlingen al veel aandacht aan onderzoek vaardigheden besteden, maar de leerlingen nog weinig weten van muziek. Hier hebben wij rekening mee gehouden in de lessenserie. Verder vonden we het er leuk dat 91% van de leerlingen graag muziekonderwijs wilde hebben. De motivatie is er dus in ieder geval, nu is het onze taak om deze vast te houden. Wat wij heel belangrijk vinden om in onze lessenserie te betrekken is daarom dat leerlingen in een plezierige, prikkelende en onderzoekende vorm erachter komen wat muzikaliteit inhoud. Vandaar dat we in onze lessenserie geprobeerd hebben  om de leerlingen steeds te motiveren door vernieuwende, verassende en/of interessante werkvormen te gebruiken. De uiteindelijke versie van onze lessenserie komt zo snel mogelijk online. Verder zullen er nog meer blogberichten volgen over de uitvoering van de lessen uit de lessenserie.

Advertenties
Vorige bericht
Een reactie plaatsen

1 reactie

 1. Hester edzes

   /  6 november 2011

  Lisa en Nienke, Ik ben heel enthousiast over jullie lessenserie: de activiteiten sluiten aan bij de betekenissen van de kinderen en zijn inderdaad uitdagend en prikkelend. Ik ben benieuwd naar hun en jullie ervaringen bij de onderzoekjes naar muzikaliteit.
  Veel succes bij de uitvoering!
  Hester

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: