Les 4: De jongens tegen de meisjes

Hier zijn we weer! De lessenserie zit erop. De laatste les was een leuke afsluiter van een hele geslaagde lessenserie! In deze vierde les gingen we de resultaten van het onderzoek uit de vorige les verwerken met de leerlingen. De klas werd weer in twee groepen verdeeld, één groep met alle jongens en één groep met alle meisjes. Elke groep had een eigen poster gekregen. Met behulp van deze posters wilden we zichtbaar voor de leerlingen maken wat het resultaat is van de door hen geobserveerde emoties. We hebben ervoor gekozen om van twee liedjes een staafdiagram te maken.

Door op hun eigen poster de juiste sticker in de juiste kolom te plakken werd voor twee liedjes duidelijk gemaakt welke emoties de jongens en de meisjes bij deze liedjes hadden en hoeveel dit gevoel ook hadden. De leerlingen gebruikten hiervoor de observaties van degene die hen had geobserveerd. Het lukte de leerlingen heel goed om de emoties te herkennen, hier de juiste sticker bij te zoeken en deze op de juiste plek te plakken. Zo hadden we uiteindelijk een duidelijk resultaat van staafdiagrammen van de observaties die waren gedaan.
  VS.

Kunnen jullie de verschillen ontdekken? We hebben aan het einde van de les de posters van de jongens en de meisjes naast elkaar gehangen om goed te kunnen vergelijken wat de jongens en meisjes van dezelfde muziek vonden. Zo werd het resultaat van het onderzoek voor iedereen goed zichtbaar gemaakt. De leerlingen ontdekten vrijwel meteen de verschillen en konden deze ook benoemen. Als afsluiter hebben we nog een keer het nummer van Fouradi opgezet zodat iedereen nog even lekker kon dansen. Dat hadden ze wel verdiend na al hun harde werk!

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: