Studenten Universitaire Pabo van Amsterdam zijn weer begonnen met het ontwikkelen van Onderzoekend en Ontwerpend leren lessen.

Tweedejaars studenten van de Universitaire Pabo zijn vanaf eind september weer bezig met het ontwikkelen van OOL lessen. In oktober zijn de studenten bezig met de ontwikkeling van de lessen. Ze voeren een vooronderzoek uit in de klas waar ze de lessen gaan geven. Op die manier komen ze er achter wat leerlingen al weten over het onderwerp, waar hun interesse ligt, hoe de klas is ingedeeld. Kortom alle vragen die nodig zijn voor het maken van de lessen worden beantwoord.
Ook gaan studenten in gesprek met een wetenschapper van de UvA. De wetenschapper doet onderzoek naar het onderwerp waar de studenten de lessen over maken. Samen met de wetenschapper wordt het onderwerp verkend.
Na een ontwikkeltraject van ongeveer 1,5 maand gaan studenten in november aan de slag met het uitvoeren van de lessen. Vanaf volgende week zijn er blogberichten te lezen over het ontwikkelproces en vanaf half november volgende de blogberichten over het uitvoeren van de lessen.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: