Vulkanen. Les 4: Bescherm de huisjes op de vulkaan!

De laatste les, en we kregen de hele vrijdagmiddag om deze uit te voeren! Dat was ook wel nodig… De laatste les stond namelijk in het teken van experimenteren! Eerst lieten we een kort filmpje zien, waarin de gevolgen van een vulkaanuitbarsting te zien waren. De leerlingen waren ervan onder de indruk. Daarna hebben we besproken wat er op het filmpje te zien was en zijn we snel aan het experiment begonnen! Want hoe kan je er nou voor zorgen dat je huisjes beschermd blijven?

Voor dit experiment moesten we veel voorbereiden…

Iedere leerling kreeg een klein vulkaantje, marsepeinen blokjes om te gebruiken als huisjes, stokjes ter bescherming, mini boompjes en mini rotsjes. De vulkaantjes waren gemaakt van oase, dus de leerlingen konden alles er makkelijk insteken. Verder konden ze met hun saté prikker ook weggetjes en gaatjes maken. Dat vonden veel leerlingen wel een goed idee! We hebben de meest uiteenlopende ideeën voorbij zien komen, heel erg leuk! Verder vonden de leerlingen het leuk om individueel te werken, zij hadden allemaal hun eigen projectje.

Na 10 minuten was het zover…. De eerste vulkaan ging uitbarsten! Deze keer fungeerde glazuur als lava. Dat goot één van de juffen over de vulkaan. Dan was het afwachten of jouw huisjes zouden overleven… Bij de meeste kinderen was dat wel het geval!

Na afloop hebben we besproken wat nou de beste manier was om je huisje te beschermen. Is dat ook in het echt een goede manier? Is dat in het echt wel haalbaar? De leerlingen die dat graag wilden, mochten hun vulkaan mee naar huis nemen, om te laten zien hoe goed zij hun huisjes beschermd hebben!

Tot slot hebben we een spel gespeeld, om de behandelde begrippen te consolideren. Hieruit bleek dat de leerlingen de begrippen ontzettend goed beheersten! Alleen de evaluatie rest ons, dus we zijn erg benieuwd of hieruit ook blijkt dat de leerlingen inderdaad alle begrippen goed onthouden hebben en goed uit kunnen leggen! U hoort van ons!

Gabriëlle & Myrthe

PS: Zie volgend bericht voor een leuk filmpje!

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: