Les 1: Hoe gemotiveerd ben jij?

De eerste les van de lessenserie is uitgevoerd op donderdag 8 november. De eerste les begon met een uitleg over de totale lessenserie. Daarna volgde de vraag wat is nou topsport? De leerlingen werden geconfronteerd met een filmpje van Epke Zonderland van de Olympische spelen. Het filmpje riep veel enthousiasme op bij de leerlingen en ze wilden gelijk allemaal dingen weten op topsport.

De leerlingen gingen zelfs klappen na het filmpje van Epke Zonderland

Vervolgens werd met de leerlingen een woordspin gemaakt over topsport. Wat heb je allemaal nodig om een topsporter te worden? De leerlingen kwamen met voorbeelden als: Je moet bepaalde dingen eten, je moet vaak oefenen, je moet veel slapen, je moet gespierd zijn en je moet het graag willen. Drie van deze onderdelen werden gekozen om de lessenserie verder over te laten gaan: Motivatie, conditie en lichaamsbouw.

Wat is motivatie nou precies? Leerlingen wisten al goed wat motivatie was, want zij kwamen met antwoorden als: Je wilt iets graag, je oefent er veel voor en je wilt er iets in bereiken. Doordat de leerlingen niet veel uitleg meer nodig hadden over motivatie konden wij met de leerlingen gaan discussiëren over hoe wij met de klas motivatie konden gaan onderzoeken. De leerlingen kwamen samen met ons tot een goede onderzoeksmethode: iedereen moest een sportoefening kiezen en die gaan we dan een periode thuis oefenen.

Vervolgens gingen we met de leerlingen kijken welke oefeningen we thuis konden oefenen. 3 oefeningen kwamen daaruit: Verspringen, sprinten en touwtje springen. De leerlingen werden verdeeld over deze 3 oefeningen en vervolgens werd er uitgelegd hoe de leerlingen gingen bij houden wanneer ze oefende en wat ze hadden bereikt tijdens het oefenen. Doordat het de hele les nogal druk was door het enthousiasme van de leerlingen hadden wij geen tijd meer om het nog even buiten te oefenen met de leerlingen. Voor de volgende keer is het goed om hier rekening mee te houden, want als je nog even naar buiten gaat met de leerlingen prikkel je ze om ook thuis te oefenen.

Wij zijn benieuwd hoe de organisatie en hoe het enthousiasme in de volgende les zal zijn.

Advertenties
Vorige bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: