Een terugblik

Als we terugkijken op de gehele lessenserie en het proces daar aan vooraf, zijn we blij met het resultaat.

Het ontwerpproces begon behoorlijk moeizaam en we zagen het toen wat somber in. Het was behoorlijk lastig om zo een breed bovenbouw vak aan te passen aan een groep 3. Gelukkig hebben we een goede begeleiding en samenwerking gehad, waardoor we uiteindelijk een uitweg gevonden hebben. Vanaf dat moment ging het ontwerpen een stuk beter. Doordat we veel hebben gepraat en overlegd met onze begeleiders, en door de tijd die we in het ontwerpproces hebben gestoken, is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. We kunnen zeggen dat het harde werken zeker beloond heeft.

We waren enorm blij dat we na het moeizame begin, eindelijk de lessen mochten uitvoeren. We konden niet wachten op de reactie van de leerlingen. Hoewel we tijdens het uitvoeren van de lessen zo nu en dan moesten improviseren en planningen moesten aanpassen, hebben we er samen voor gezorgd dat we de lessen in goede banen tot een goed eind hebben gebracht.  Dit kwam zoals gezegd door de tijd die we in de lessenserie hebben gestoken, onze samenwerking en natuurlijk de leerlingen die ons positief verrast hebben. Ze hebben in een enorm korte tijd erg veel geleerd en hebben met veel enthousiasme en plezier meegedaan aan de lessen. We hebben ervan genoten om te zien hoe de leerlingen reageerden op een onderwerp dat nieuw en geheel onbekend voor ze was en hoe ze de informatie tot zich namen. Daar doe je het als leerkracht, en in ons geval als stagiaire, uiteindelijk voor.

De evaluatie hebben we gemakkelijk kunnen uitvoeren door de evaluatie-instrumenten die we hebben ontworpen in het ontwerp proces. We hebben de taken zo verdeeld dat de een scoorde en de ander de vragen afnam. Om het voor de leerlingen leuk te maken hebben we van het evaluatie moment een spelletje gemaakt. Zoals u eerder kon lezen sloeg dat spel, in de vierde les, enorm aan. We kunnen de conclusie trekken dat de doelen die we voor de leerlingen opgesteld hebben voor het grootste deel behaald zijn, en dat doet ons goed.

Wat was deze opdracht toch een avontuur. Een achtbaan. Daarmee is ons proces misschien wat beter te vergelijken. In het begin wil je er eigenlijk uit, maar als het ritje voorbij is, ben je blij dat je bent geweest.

Groetjes,

Kelly en Jovana

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: