Les 2: De wetenschapper

“Hij komt er aan! Hij komt er aan!” Twee leerlingen van groep 7c stonden de wetenschapper die vandaag zou komen op te wachten voor de deur van de klas. Ze hadden hun praatje al helemaal voorbereid en wachtten gespannen tot hij zou komen. De leerlingen die taken hadden gekregen om de wetenschapper te ontvangen stonden in de startblokken.

Stip op tijd kwam meneer Floris Paalman de klas binnen stappen. Hij kreeg een stoel aangewezen, de koffie stond al te dampen op het bureau en de leerlingen zaten te popelen om hem te gaan interviewen. Alle leerlingen hadden pen en papier in de aanslag om alles op te schrijven wat meneer Paalman te vertellen had.

Het was zo afgesproken dat elk groepje een leider had aangewezen die de vragen mocht gaan stellen. Per ronde 1 vraag. Nu was het zo dat sommige groepjes dezelfde vragen hadden. We hadden met de leerlingen daarom afgesproken om goed te luisteren naar elkaar, want jouw vraag kan ook gesteld worden door de andere groepjes. 

Elke vraag van de groepjes werd rustig en duidelijk beantwoord door de wetenschapper. Hij legde de kinderen goed uit hoe alles in elkaar zat en gaf vaak ook complimentjes voor de goede vragen die leerlingen stelden. Wij hadden de vragen van te voren aan meneer Paalman doorgemaild, zodat hij zich alvast een beetje kon voorbereiden op het interview. Dit werkte voor het interview erg goed.

Tijdens het interview vroeg één van de leerlingen de vraag welke reclame meneer Paalman de allerbeste reclame van de wereld vond. Dit vond hij een leuke vraag om te bewaren op het eind, zodat we de reclame met z´n allen konden gaan bekijken. Dus helemaal aan het einde van de les bekeken  we de Peugot 206 reclame. https://www.youtube.com/watch?v=RGQf9dn0pDk

De leerlingen konden nu ook zelf benoemen waarom deze reclame goed was en voor welke doelgroep het bedoeld was.

Na afloop bedankten de leerlingen meneer Paalman en gaven hem een kaart met een lekkere doos Merci chocolade.

Anne-Marijn en Caterina

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: