Les 3: De dag van de waarheid

De dag van de waarheid was aangebroken. Vandaag gingen de leerling eindelijk hun eigen concept/product filmen. Elk groepje was bezig met hun screenplay uit te werken en alles voor te bereiden. Er was één groepje die er liever voor koos om een poster te gaan maken dan een filmpje, dus die waren ook al hard bezig met het ontwerp. We hebben expres ervoor gezorgd dat de leerlingen konden kiezen tussen een poster of een filmpje. Zo bieden we diversiteit in onze werkvormen, want niet elk kind is goed in het maken van een filmpje en wil daarom misschien liever een poster maken. We waren dan ook blij om te zien dat er ook een groepje koos voor het maken van een poster. Dit geeft toch weer dat er behoefte is aan deze verschillende werkvormen.

Nadat alle screenplay/voorbereidingen/afspraken klaar waren, mochten de groepjes om de beurt met de camera’s een ruimte opzoeken in de school om hun reclame te gaan filmen. De leerlingen waren ontzettend enthousiast en probeerde ook goed te letten op de tips die meneer Paalman hun had gegeven over een goede reclame. Veel kinderen gingen aan de slag met humor in hun filmpje, dit leverde erge leuke taferelen op. De producten die de hoofdrol speelden in de filmpjes waren vooral eten en drinken, zoals Twix en Cola. Alle groepjes verdwenen in verschillende ruimtes van de school: de lerarenkamer, de bibliotheek, het keukentje enz. Op elke plek in de school was wel een groepje met een camera te vinden.

Uiteindelijk was het tijd om te stoppen met filmen en hebben we de groepjes weer gevraagd om terug te komen naar het lokaal. We hebben alle camera’s verzameld en op de computer opgeslagen. Als eindresultaat hadden we dus 6 filmpjes en 1 poster. Toen was het tijd om de les af te sluiten en de leerlingen er aan te herinneren dat we de volgende dag de filmpjes zouden terugkijken. Iedereen keek uit naar morgen.

Anne-Marijn en Caterina

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: