Spanning in films: een terugblik

Het zit er op! Alle lessen van de lessenserie zijn gegeven, en met mooi resultaat. Ondanks dat de laatste les niet helemaal (lees: helemaal niet) verliep zoals we hadden gepland, kijken we met een goed gevoel terug op de afgelopen weken. Wat een enthousiasme brachten de leerlingen met zich mee!

 

Na afloop hebben wij kunnen concluderen dat de lessenserie goed is aangeslagen bij de leerlingen. De leerdoelen zijn dan ook grotendeels behaald. Daarnaast blijken de evaluaties, mits er voldoende tijd is, goed te werken. Het scoringsformulier voor de docenten (om de inhoudelijke doelen te meten) bleek betrouwbaar en valide, doordat er geen twijfel bestond over de items en er daadwerkelijk mee gemeten werd of de doelen waren behaald. Ook de vragenlijsten zijn (redelijk) betrouwbaar, doordat deze systematisch en groepsgewijs werden ingevuld. De validiteit van de vragenlijsten wordt verhoogd doordat het beantwoorden van de items niet wordt belemmerd door taal, omdat de leerlingen met elkaar konden overleggen. Eveneens wordt de validiteit verhoogd doordat het instrument meet wat het moet meten: namelijk of de leerlingen manieren kennen om spanning te creëren en in welke mate de leerlingen kennis hebben van het proces van het maken van een film en het doen van onderzoek.

 

Natuurlijk werden er tijdens het evalueren wat kritische noten geplaatst. Uiteraard hebben we na het uitvoeren van de lessenserie dan ook niet stilgezeten en hard gewerkt om deze punten te verbeteren. Immers, de lessenserie moest overdraagbaar gemaakt worden, zodat andere docenten de lessen in de toekomst ook zouden kunnen uitvoeren. Een leuke, soms ingewikkelde klus, die na veel overleg dan eindelijk is geklaard. Benieuwd naar het resultaat? Hou dan de blog in de gaten.

 

Tot de volgende keer!

Kirsten en Jasmijn

Advertenties
Vorige bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: