Blog 3: Les 2 Waterbeestjes

Veldwerk bij de sloot

De les wordt gestart in de kring waar de echte wetenschapper wordt voorgesteld aan de leerlingen. Harm van der Geest is een wetenschapper die werkt op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam. Speciaal voor deze les is hij gekomen met een groot visnet.  Aan de leerlingen wordt verteld wat je allemaal nodig hebt om veldwerk bij de sloot uit te voeren. Ook heeft hij echte waterplanten meegebracht.

Jassen aan en op naar de sloot!

We zijn met genoeg begeleiders (veiligheid voorop!) om alle leerlingen veilig mee te nemen naar de plaatselijke sloot vlakbij de school. In de motregen komen we aan bij de sloot en demonstreert Harm de wetenschapper hoe hij met het visnet waterbeestjes vangt. De leerlingen kijken aandachtig naar de onderzoekende handelingen van Harm. Hij laat nog even voorbij komen dat de troep die in de sloot ligt echt ‘not done’ is. Dit wordt na het veldwerk dan ook netjes in de prullenbak gegooid.

Weer terug in de klas is er kort de tijd om al enkele beestjes te bekijken. Maar het echte werk komt morgen, dan gaan de leerlingen alle diertjes onderzoeken als echte wetenschappers!

Image

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: