Blog 5: Les 4 Waterbeestjes

                Aan het begin van deze les blikken we natuurlijk terug op de vorige les. De woorden worden opnieuw herhaald en we stellen veel vragen aan de leerlingen. We herinneren de leerlingen aan de eerste les waarin zij een tekening hebben gemaakt van een waterbeestje. Deze les gaan we dit weer doen. Samen bespreken we de belangrijke dingen die zij hebben geleerd over een waterbeestje. Dit kunnen zij verwerken in de tekening.
                Deze tekening is meteen ons evaluatie-instrument om te bekijken of we een van de lesdoelen hebben behaald. De leerlingen krijgen een wit a4tje en kleurpotloden. Terwijl de leerlingen aan het kleuren zijn, lopen wij rond op kritisch vragen te stellen zoals ‘heeft jouw diertje ook pootjes/ogen/vinnen?’. Een enkele leerling vindt het lastig om een tekening te maken, deze leerlingen mogen nog even naar het werkblad kijken om zo ideeën op te doen voor de tekening. Ook voor de jongste kleuters is juist tekenen van een waterbeestje nog erg lastig, maar met de wat sturing is er uiteindelijk tot een mooi tekening gekomen van een diertje. Verder kregen we als tip van onze mentor dat we de volgende keer voor de jongste kinderen misschien a5 papier konden aanbieden. Sommige kleuters verdwaalden namelijk in het grote witte vel en wisten niet waar ze moesten beginnen.
                Natuurlijk bespreken we na wat de leerlingen hebben geleerd en bespreken we enkele tekeningen van de leerlingen. De kleuters zijn nu echte wetenschappers van de waterdiertjes! En dan moet de klas afscheid nemen van Juf Sharon. Een van de leerlingen bied aan dat Juf Sharon nog wel even mag blijven om een beschuitje met muisjes te eten want er is een babybroertje geboren!
                Het was voor ons een geslaagde lessenserie. We hebben er veel van geleerd en de lessen met plezier gegeven!Image

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: