Blog 5, les 4: Alweer het einde van lessenserie! :(

En daar is blog nummer 5 al weer. In dit blog de afsluiting van de lessenserie over proeven en smaken.

Les 4 was de laatste les uit onze lessenserie. In deze les presenteerden de leerlingen hun eigen woordcluster die zij gingen maken. Voordat de leerlingen aan de slag gingen, hebben wij met hun de voorkennis opgehaald. We vroegen aan de leerlingen wat zij geleerd en gedaan hebben de afgelopen lessen. Alle leerlingen wisten nog goed te vertellen wat zij allemaal gedaan hebben. Dit is goed om te zien, want daardoor is de lessenserie goed blijven hangen.

We vertelden de leerlingen dat zij aan het begin van de lessenserie met ons een woordcluster gemaakt hadden op het bord, maar dat zij deze nu zelf in groepjes gaan maken. De opdracht luidde: Maak een woordcluster met je groepje over het onderwerp proeven wat we de afgelopen weken besproken hebben.

De leerlingen gingen aan de slag en maakten hun woordcluster. Bij het ene groepje ging dit wat sneller dan bij een ander groepje, en sommigen groepjes versierden hun woordcluster ook nog. Tijdens het maken van de woordclusters liepen wij rond om de leerlingen ondersteuning te bieden waar dat nodig was. Echter doordat de leerlingen goed met elkaar samenwerkten, ging het allemaal voorspoedig.

Daarna mochten de leerlingen hun woordclusters presenteren. Na wat gegiechel voor de klas werd er redelijk verteld wat zij op hun woordcluster geschreven hadden. En gelukkig kwamen veel dingen overeen met elkaar. Wat opvallend was, was dat er weinig tot geen onderzoek vaardigheden aan bod kwamen op de woordcluster. Maar dit zullen we uitgebreid onderzoeken in de evaluatie fase.

Alle leerlingen waren dol enthousiast over onze lessen. Zij vonden het jammer dat het al weer voorbij was.

Wat rest de foto’s van les 4. En een volgend blog is te lezen wanneer de evaluatie van de lessenserie is afgerond.

Groeten Marco, Jessica & Elsa

UPvA Jaar 2

IMG-20131202-WA0004 IMG-20131202-WA0007 IMG-20131202-WA0011

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: