Blog 4, Les 3: Resultaten presenteren

Les 3        19-11-2013

In les 2 was een succesvol experiment uitgevoerd over de zomer- en wintertijd door het licht aan en uit te doen ter vergelijking met de zonsop- en ondergaan in de zomer en in de winter. Daarna kregen de leerlingen de tijd om hun resultaten op te schrijven en een conclusie te trekken. In het eerste deel van de derde les mochten de leerlingen weer verder werken aan hun resultaten en hun conclusies om aan te vullen om vervolgens in groepen aan de rest van de klas te presenteren.

IMG_5866 IMG_5867

Zoals werd vermeld in het eerste blog, moesten de leerlingen in les 1 presenteren. In deze les wordt er gekeken of er een verschil te zien is tussen de eerste en de tweede presentatie van de leerlingen. Aan de hand van hetzelfde evaluatie instrument werden de leerlingen weer beoordeeld op hun presentaties. We lieten de leerlingen zelf bepalen wie uit hun groep, de resultaten en conclusie mag gaan presenteren. Net zoals in de eerste les kwamen alle leden van de groepen naar voren om te presenteren. De groepen kwamen één voor één naar voren om hun resultaten en conclusies te presenteren. Er waren groepen die de opdracht serieus hebben genomen en goede conclusies hebben getrokken, maar er waren ook andere groepen die het minder goed deden.

Tijdens de presentaties luisterden de rest van de leerlingen aandachtig naar de groep die aan het presenteren was. Terug kijkend kunnen we concluderen dat de opgestelde doelen voor de les gehaald zijn. Er was er één groep die echt zeer hun best deden en ook in de goede richting zat met hun conclusie. In hun conclusie was dat de zomertijd ingevoerd was om energie te besparen, wat ook correct is. Nadat alle groepen hadden gepresenteerd, waren de presentaties samengevat voor de klas en werd er een compliment aan de klas gegeven dat er goed gewerkt was. Tot slot werd er aangekondigd dat de volgende les een verdiepingsles is en dat we dan erachter gaan komen waarom de zomertijd ooit is ingevoerd.

IMG_5870 IMG_5872

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: