Blog 5. Les 4: Posterpresentatie

Tijdens de vierde les werkten de leerling aan een poster die zij na afloop zouden presenteren. Ondertussen zat Monique aan de instructietafel om de groepjes één voor een de Smakenproef nog één keer te laten doen. Dit was voor de leerlingen een toets, wat zij uiteindelijk nog best spannend vonden. Voor ons was dit ook erg belangrijk omdat wij hier ons evaluatie-instrument op toe konden passen.

Toen alle leerlingen de Smakenproef hadden gedaan, waren ook alle posters klaar. De leerlingen die eerder klaar waren hadden opgeschreven en getekend wat zij van de lessen vonden zoals op de foto’s te zien is.

We bespraken de posters en ieder groepje mocht er wat over zeggen. Vanwege de tijd kon hier niet heel veel aandacht aan besteed worden, maar de posters werden opgehangen in de klas zodat er nog langer over gepraat kon worden op een ander moment.blog14

Het gedeelte met verdieping had eigenlijk al plaatsgevonden na de reukproef, maar werd deze les herhaald tijdens het bespreken van de posters, omdat het voor een aantal leerlingen na de reukproef te veel informatie was. Ook vulden wij aan met wat extra informatie zodat er toch wat nieuwe verdieping was voor de leerlingen die dat nodig hadden.

De leerlingen vonden het erg moeilijk om onderzoeksvragen op te stellen en hier hadden we zeker wat meer tijd aan willen besteden. De Onderzoekend en Ontwerpend Leren didactiek was bij de leerlingen nog niet bekend. Daarom moesten wij vrij veel sturen en zijn er nog best veel aspecten van de oorspronkelijke lessenserie in de lessen aan bod gekomen. Ook zijn er een aantal aspecten uit de lessen geschrapt en niet meer aan bod gekomen vanwege de tijd. Dit vinden wij dan wel weer erg jammer. Met meer tijd hadden wij op een gegeven moment minder hoeven sturen en hadden we meer kunnen doen en uiteindelijk op wat meer aspecten van het Smaken & Proeven kunnen komen.

Wel vinden wij onze lessenserie enorm geslaagd. De leerlingen hebben wat geleerd en vonden het ontzettend leuk, net als wij!blog16blog15

Monique Meij & Mandy Noordzij

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: