Vis knutselen + evaluatie/toetsje lessenserie

In de vierde les zijn we begonnen met het ophalen van alles wat de kinderen de afgelopen les geleerd hebben. We hebben dit gedaan aan de hand van een woordweb waarin de kinderen moesten vertellen wat we gedaan hadden. Dit lukte best wel aardig, de kinderen konden nog veel vertellen over de vorige les. Het einddoel van deze les was om de kinderen een vis te laten knutselen waarin alle kenmerken die behandeld waren terugkwamen.

Nadat de voorkennis geactiveerd werd hebben we met de kinderen filmpjes gekeken om inspiratie op te doen voor het knutselen van de vis. De kinderen vonden het leuk om te zien en hadden ook wel verwacht dat het er zo in de diepzee uit zou zien. Na het kijken van de filmpjes gingen de kinderen hard aan het werk om hun eigen vis te tekenen. Er zijn hele mooie gedetailleerde tekeningen gemaakt waarin de kinderen hebben laten zien dat zij de strekking van de lessenserie goed begrepen hadden.

Nadat de kinderen getekend hadden  hebben we een groot woordweb met de kinderen gemaakt waarin alles terug kwam wat er geleerd is. Alle termen die geleerd zijn, alle aanpassingen die bedacht zijn en alle kenmerken van de diepzee zijn benoemd in deze les. Het was een hele klus om alles naar boven te krijgen bij de kinderen maar uiteindelijk zijn we toch meer dan tevreden met het eindresultaat.

Aan het einde van deze les kregen de kinderen een vragenlijstje/evaluatie over de gehele lessenserie die wij gebruikt hebben om onze lesdoelen te evalueren. De algemene indruk die wij van de kinderen kregen is dat zij het een leerzame lessenserie vonden waarin ze op een voor hun nieuwe manier geleerd hebben.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: