Over ons

Dit blog is van de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA). Wij houden hier bij hoe wij onderzoekende lessen voor kinderen ontwerpen en evalueren.

De onderzoeksprojecten die uitgevoerd worden door studenten van de UPvA heten ULPs (Universitaire Leerpraktijk) en deze worden zowel begeleid vanuit de UPvA, als vanuit de de stagescholen. Ze slaan de brug tussen theorie en praktijk en de studenten doen dan ook vooral onderzoek in de basisscholen. Dit blog gaat over het ontwerponderzoek dat de tweedejaars UPvA studenten uitvoeren op het gebied van wetenschap & techniek. Zij ontwerpen hiervoor volgens een ontwerpcyclus lessenseries volgens de didactiek van het onderzoekend en ontwerpend leren. Zij ontwikkelen ook hun eigen evaluatieinstrumenten, om te onderzoeken in hoeverre onderzoeksvaardigheden zijn aangeleerd en inhoudelijke leerdoelen zijn bereikt.

Op dit blog vertellen de studenten over hun ervaringen bij de uitvoering van de lessen en hoe zij die lessen evalueren. Wetenschappers van de UvA zijn betrokken bij dit project vanuit het Wetenschapsknooppunt Amsterdam. Er worden elk jaar lessen ontwikkeld over verschillende onderwerpen, deze zijn te zien bij de ‘categorieën’.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: